Kjøpesenter
Meny
Åpningstider

Åpningstider

Mandag-Fredag: 09-18

Torsdag: 09-19

Lørdag: 10-16

*avvik kan gjelde for enkelte butikker. Se info om hver enkelt butikks åpningstid her.

<
>

Ny klesbutikk

Nå har en av byens største skatter på motefronten flyttet inn i Lillemarkens.

Om det er fordi hun er født i USA eller alltid har valgt å gå egne veier, skal være usagt, men hos Hege på FAM finner du kanskje kåpen, kjolen eller buksene som ingen andre har. - Og det er jo et stort poeng, man ønsker jo å eie sitt eget image og sin egen stil. Derfor legger jeg vekt på å importere tøy som er litt high end, og som det ikke er så lett å finne andre steder, sier Hege Skatvik. 

Hun utdannet seg til sykepleier, og etter mange år i yrket følte hun for å prøve vingene i en annen bransje. Etter et besøk hos en venninne som drev moteforretning i Bærum, sto det klart for henne. Dette ville hun også. For fire år siden startet hun derfor moteforretningen FAM i Skippergata, og på kort tid har hun fått kunder fra hele Sørlandet.

- Vi har for eksempel valgt å ta inn kolleksjoner fra Stenströms, som har laget kvalitetsskjorter siden 1899, italienske 120% Lino som er et motemerke som spesialiserer seg på lin for menn og kvinner, ponchoer fra Prati og Dante 6 – bukser, topper og kåper i Paris og New York-style.

Av andre toppmerker er det verdt å nevne verdenskjente Tommy Hilfiger, den danske nykommeren på motehimmelen Notes du Nord, retro/vintage-inspirerte Faithful the brand, Stella Nova fra den danske designeren Trine Skoller, norske Missmaya og tøysko fra Gaimo Espadrilles, håndverk fra La Rioja i Spania.

- Siste nytt er blant annet lekre unisex-regnfrakker fra RAINS. Og det er stadig nye merker på vei inn. Jeg er en impulsiv person, og kaster meg ofte rundt og bestiller inn nye, spennende merker til FAM.

Navnet på butikken stammer fra navnediskusjonen hjemme hos familien da Hege hadde født sitt tredje barn, og da hun og mannen vurderte å kalle minstejenta for Fam.

- «Tenk når hun får kjærlighetsbrev, mamma. Og de er stilet til Fam og så etternavnet vårt. Da risikerer hun jo at vi alle åpner det,» sa storesøster Ina. Dermed var den diskusjonen lagt død, og jenta fikk navnet Tuva. 

- FAM er med andre ord det barnet jeg aldri fikk, sier Hege lattermildt.

Men nå nærmer altså «datteren» seg snart fem år, og flytter allerede ut. Eller inn, etter som man ser det. Det blir slutt på snømåking av fortau, og slutt på å forklare hvor butikken hennes ligger. Alle vet hvor Lillemarkens ligger, og butikken vil gli inn som et naturlig supplement til kjøpesenterets andre nisjeforretninger.

- Man er allerede i shoppingmodus når man legger veien innom Lillemarkens, og det er jo viktig å være i rett stemning når man skal prøve motetøy. Så da jeg fikk muligheten, var det aldri noen tvil. Det blir fantastisk å bli en del av Lillemarkens, og vi åpner rett etter påske, sier Hege.

Foto: Håvard Antonsen
Tekst: Amund Hestsveen


Lillemarkens AS, Postboks 684, 4666 KRISTIANSAND S
Senterleder Fredrik Hodne 916 07 867 | Vaktmester Kjell Landelius 906 49 684

Design by Fundamentet.no | Makeweb CMS