Vi bruker teknologi som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Vi gjør dette for å forbedre nettleseropplevelsen og vise personlig tilpassede annonser. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjonalitet. Les mer om vår personvernserklæring her

Nå tilbringer gutta lenger tid i frisørstolen

Det er utrolig artig at også mannfolkene nå begynner å bli litt mer kravstore når det gjelder hår og utseende. Stadig flere ønsker seg strukturstyling av hårmanken og kanskje et velfrisert skjegg, sier Jeanette Birkeland, avdelingsleder i frisørsalongen Tango Lillemarkens.

Nå tilbringer gutta lenger tid i frisørstolen

Nye hårtrender gjør at stadig flere menn tilbringer mer tid hos frisøren.

Foto: Håvard Anthonsen // Tekst: Eirik Vigsnes

Det er utrolig artig at også mannfolkene nå begynner å bli litt mer kravstore når det gjelder hår og utseende. Stadig flere ønsker seg strukturstyling av hårmanken og kanskje et velfrisert skjegg, sier Jeanette Birkeland, avdelingsleder i frisørsalongen Tango Lillemarkens.

Jeanette leder en travel frisørsalong midt i byen, med seks medarbeidere, hvorav to lærlinger. De er en del av en kjede på 26 Tangosalonger i Norge. De flyttet til Lillemarkens for ett år siden, etter å ha holdt til noen år litt lenger ned i Markensgate.

– For en familiefrisør som oss er det flott å være på plass i Lillemarkens. Her bor vi midt i byen og er veldig synlige. Dermed får vi en miks av gamle og nye kunder som finner veien til oss, sier Jeanette.

Foto: Unsplash

Nye trender til jul

For frisørbransjen er de to førjulsmånedene høysesong. Det er tid for julebord og familiesammenkomster og både damene og mannfolkene vil gjerne «freshe» seg opp og framstå som fine utgaver av seg selv. At menn nå begynner å bli mer opptatt av å følge hår-og skjeggtrender er noe Jeanette og hennes kolleger setter pris på.

– Det er blitt mye mer vanlig at gutter og menn ønsker seg litt bølger i håret. Med en strukturomforming får de den stilen de ønsker seg. Skjegg er også blitt mye mer populært. Men det skal være velstelt. Skinfade skjeggklipp er noe vi gjør mer og mer av. En del mannlige kunder ønsker seg også en forsiktig farging av hår og skjegg, sier Jeanette.

Mange spesialiteter

Selv om medarbeiderne på Tango Lillemarkens må være «all roundere» og kunne klippe barn og voksne, kvinner og menn, utvikler de noen spesialiteter. Mens én frisør har blitt god på farging og permanent, er en annen spesialist på fletting. En tredje syns det er spesielt artig å jobbe med skjegg.

– Vi er kjent for å være dyktige på farge, vipper og bryn. Men vi har mange spesialiteter. Målet er at alle skal føle seg godt ivaretatt når de setter seg i stolen hos oss, sier hun.

Vintertips

Jeanette deler gjerne et par hårtips med leserne som kan komme godt med i den mørke årstiden.

– Noen begår den feilen at de bruker samme shampoo hele året. Det er ikke så lurt. Høst- og vinter med vekslende tørt, kaldt og mildt og vått vær, tørker ut hår og hodebunn og gjør håret porøst. Bruk heller en shampoo som tilfører håret mer fuktighet og som er ekstra skånsom. Da blir det lettere å holde håret spenstig og friskt gjennom hele vinteren, sier hun og legger til:

– Trenger du noen tips til hårstell, styling og nye produkter og trender, så er det bare å komme innom oss. Vi deler gjerne gode råd med dere.

Publisert:
7/1/2020 5:04
Sist oppdatert:
21/9/2020 9:57
Flere nyheter fra Lillemarkens