Kjøpesenter
Meny
Åpningstider

Åpningstider

Mandag-Fredag: 09-18

Torsdag: 09-19

Lørdag: 10-16

*avvik kan gjelde for enkelte butikker. Se info om hver enkelt butikks åpningstid her.

<
>

Butikken for livsnytere

Lillan Balstad har drevet kaffe- og teimport i Kristiansand i over 20 år. Hos henne får du utvalgte produkter du neppe finner noe annet sted i landet.

Enten det er kvalitetskaffe, utsøkt sjokolade fra Piemonte, den gode teen eller kanskje det helt riktige syltetøyet du er på jakt etter, finner du det hos Lillan i Tea & Coffee Shop i Lillemarkens.Kaffen importeres fra britiske Drury, som blant annet leverer til Gordon Ramseys restauranter.

- Bestselgeren vår er nok Moka d’Or, en mørkbrent blend arabica-kaffe, sier Lillan. – Og Cafe de Paris. Du får en halv kilo for en drøy hundrelapp, forteller hun.


Direkte fra England

Lillan er ofte på besøk hos Drury, og forteller ivrig om brenneprosessen, om rett temperatur, luftfuktighet, sortering. Kaffen du får kjøpt i dagligvarebutikker er ofte av en helt annen sorteringsgrad, med ulik størrelse på bønnene. 

- Det er også gjerne høyt syreinnhold i posekaffe, og det er jo ikke alle som er så glade i det. Hos Drury går du fem år i lære før du i det hele tatt får lov til å håndtere prosessene på egen hånd. 

Det borger for kvalitet. Nå får hun omkring 400 kg kaffe levert fra England hver uke, og etterspørselen bare stiger.


Livskvalitet

- Min filosofi er å ta inn store kvanta, og holde prisen nede. Det skal ikke koste for mye å unne seg noe ekstra, og det er livskvalitet vi snakker om. Mine kunder er gjerne livsnytere som er glade i å kose seg. Derfor er jeg også svært nøye når jeg importerer varer, og listen over leverandører jeg importerer fra er lang.

Skal du finne en ekstra god sjokolade til kaffen, anbefaler hun italienske Venchi, mørk sjokolade fra Piemonte. Favoritten har innslag av søte appelsinskall, og smelter på tungen. Utvalget av pesto, oljer, pasta og syltetøy er rikt, og den samme filosofien gjelder i disse hyllene: Du får det ikke noe annet sted, det koster ikke mye, og kvaliteten er garantert.


Perfeksjon

Hvordan ender man så opp med å drive te- og kaffebutikk på Sørlandet?

- Jeg drev lenge garnbutikk her i byen, men du vet, markedet har krympet, og gradvis begynte jeg å importere kaffe og te i stedet, forteller Asker-jenta som kom til byen for å studere musikk. 

Hun er utdannet organist, er en klassisk perfeksjonist i ordets rette forstand, noe som også preger butikken hennes.

Dette kan blant annet leses i utvalget av kaffemaskiner hun selger.

- Vi leverer tyske ESC, produsert i Heidelberg. Disse maskinene er virkelig av ypperste kvalitet. Og vi har også eget serviceverksted, noe kundene våre setter stor pris på. Kjøper du en kaffemaskin i en kjedebutikk, må du gjerne sende den avgårde hvis noe ryker. 

- Vi har ekspertisen her i Kristiansand. 

Slik bør det jo være, sier Lillan.


Foto: Victoria Nevland
Tekst: Amund Hestsveen

Lillemarkens AS, Postboks 684, 4666 KRISTIANSAND S
Senterleder Fredrik Hodne 916 07 867 | Vaktmester Kjell Landelius 906 49 684

Design by Fundamentet.no | Makeweb CMS