Lillemarkens - Fra byens beste hjørne til midtpunkt i Lillemarkens
Meny
Åpningstider

Åpningstider

Mandag-Fredag: 09-18

Torsdag: 09-19

Lørdag: 10-16

*avvik kan gjelde for enkelte butikker. Se info om hver enkelt butikks åpningstid her.

<
>

Fra byens beste hjørne til midtpunkt i Lillemarkens

Etter nesten 100 års butikkdrift i Markensgate 22 har Rasmus Tallaksen flyttet inn til butikkfamilien i Lillemarkens.

 – Det var med hjertet i halsen vi tok farvel med lokalene på hjørnet. Ville kundene våre finne oss igjen i handlesenteret Lillemarkens? Heldigvis har det gått over all forventning. Vi har fått mye trafikk i den nye butikken vår, sier innehaver Hege W. Tallaksen.

Den 16. januar i år åpnet hun glassdørene til 400 kvadratmeter med dametøy og en egen avdeling for undertøy i Lillemarkens. Her har hun og medarbeiderne hennes jobbet knallhardt for å få plass til alle kolleksjonene. De må klare seg med mindre plass enn de hadde før, og må prioritere tøffere på vareutvalg og utstillingsplass. 

– Vi har gjort noen valg og føler at vi har fått spisset fokuset på de produktene som kundene våre etterspør. Det har vært en krevende, men nødvendig ryddejobb og nå har vi et utvalg som treffer vår primære målgruppe godt, nemlig voksne kvinner, sier Hege. 


Trivelig samboerskap


Trofaste kunder har åpenbart ikke hatt problemer med å finne veien til Lillemarkens. I tillegg har de fått mange nye kunder i butikken etter at de byttet adresse. Hege syns de har fått mange spennende naboer og føler de passer godt inn i senterets butikkmiks.

– Lillemarkens har mange butikker som i likhet med oss, er lokaleid og har veletablerte merkenavn, som f.eks. Mestergull Hodne og Sønnik. Vi drar nytte av hverandre, sier hun.

Rasmus Tallaksen er 110 år, og Hege er fjerde generasjon som driver familiebedriften. 

Flytteplanene tok form for et par år siden. Selv om det er en stor og til dels dramatisk vending i butikkens historie, er Hege klar på at det var en riktig avgjørelse som ble tatt i rett tid.


Effektiv drift


 – Dagens klesbransje er knallhard og man må tenke kostnader. Nå har vi fått mer hensiktsmessige og lettdrevne butikklokaler. Det gir lavere kostnader og et sunnere driftsgrunnlag, sier Hege.

Dessuten hjelper det godt å være i samboerskap med dyktige butikkfolk som hjelper hverandre med profilering og markedsføring. 

– Det er godt å slippe å dra lasset alene. Nå er vi mange som jobber med markedsføring for hverandre. Det er både gøy og inspirerende å være med på. Vi har funnet den beste plassen å videreføre forretningshistorien Rasmus Tallaksen, sier Hege.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge SøreideLillemarkens AS, Postboks 684, 4666 KRISTIANSAND S
Senterleder Fredrik Hodne 916 07 867 | Vaktmester Kjell Landelius 906 49 684

Design by Fundamentet.no | Makeweb CMS