Lillemarkens - Et Kjøkkenskap fylt med sunne godsaker
Meny
Åpningstider

Åpningstider


*avvik kan gjelde for enkelte butikker. Se info om hver enkelt butikks åpningstid her.

<
>

Et Kjøkkenskap fylt med sunne godsaker

Ferske, saftige brødvarer bakt på gammelt vis, deilige skillingsboller uten raffinert sukker: Hos Kjøkkenskapet lages all maten fra bunnen av.

– Vi er opptatt av mat skal være ekte, kortreist og sunn. Det betyr at vi lager alt vi serverer fra bunnen av, og er nøye på hvilke råvarer vi bruker i produksjonen vår, sier Julia Hilmarsdottir, som leder bakeriavdelingen. 

Mange har for lengst oppdaget serveringsstedet Kjøkkenskapet innerst i Lillemarkens, som også har en uteplass hvor man på gode dager kan nyte herlige sandwicher, varmretter eller en kopp rykende varm cappuccino og en lun skillingsbolle. Kjøkkenskapet har for lengst opparbeidet seg et godt rykte for sine smakfulle og hjemmelagede produkter. 


Egne bakerier

Men ikke alle vet at i etasjen over og under har Kjøkkenskapet to bakerier som daglig produserer bakervarer til eget bruk og til restauranter, barnehager og dagligvareforretninger over hele byen.  Her jobber fire mennesker for å dekke etterspørselen etter alt fra hamburgerbrød til foccacia, glutenfrie grovbrød og masse annet. 

– Vi har to adskilte bakerier, der det ene kun produserer glutenfrie produkter. I tillegg til å dekke eget bruk selger vi glutenfrie bakervarer til flere dagligvareforretninger, barnehager, kantiner og restauranter, sier Julia. 

Det var en økende etterspørsel etter glutenfrie bakervarer som førte til at Kjøkkenskapet i 2015 startet en egen avdeling for denne produksjonen. For å være 100 prosent glutenfri må denne produksjonen være helt atskilt. I 2016 ble Kjøkkenskapet utnevnt til «Årets glutenfrie konditoribedrift». 


Ekte håndverk

Fokuset på råvarer er minst like høyt for de øvrige produktene til Kjøkkenskapet. I søtbakst som boller og kaker, er det kun økologisk brunsukker som gjelder. Og sjokoladen er belgisk økologisk sjokolade. Salt kommer kun i små mengder og i gjærbaksten brukes kun meierismør. Hvert deigemne knas for hånd og hele produksjonen skjer etter gamle, tradisjonelle metoder. 

Også det som er oppå brødskiva skal være kortreist og smake godt. Rekene og røkelaksen på sandwichene som serveres over disk, er fra Reinhartsen på Fiskebrygga. 

- Vi har ett motto; sunnhet i hver skive. Det forplikter, sier Julia.

Produksjonen av glutenfrie bakevarer inkluderer:
12 øres, kanelsnurrer, boller, muffins, cookies, rundstykker, grovbrød, knekkebrød.

Kaker på bestilling: 
Marsipan, ostekake, gulrotkake, brownies, sjokoladekake og snickerskake

Brødvarer på bestilling: 
Focaccia, hamburgerbrød, pølsebrød, loff, kringle bakst.

Foto: Håvard Antonsen
Tekst: Eirik VigsnesLillemarkens AS, Postboks 684, 4666 KRISTIANSAND S
Senterleder Fredrik Hodne 916 07 867 | Vaktmester Kjell Landelius 906 49 684

Design by Fundamentet.no | Makeweb CMS