Kjøpesenter
Meny
Åpningstider

Åpningstider


Av hensyn til situasjonen vi nå står i, endrer vi åpningstidene fra og med fredag den 13.3.2020: 

Mandag - Lørdag: 10-16.

*avvik kan gjelde for enkelte butikker.


Ordinære åpningstider

Man - Fre
9 -18
Torsdag
9 -19
Lørdag
10-16


Vinmonopolet

Man - Fre 
10 - 18
Lørdag
10 - 15


<
>

Har pyntet sørlendinger i 132 år

Anne Hodne blir snart den første kvinnelige lederen av Sørlandets mest tradisjonsrike gullsmedbedrift.

Mestergull Hodne er forlengst blitt en institusjon i Kristiansand. I 1887 flyttet Aslak Søren og Guro Hodne, ned fra Iveland for å starte med produksjon og salg av smykker og bestikk fra beskjedne lokaler i Markens gate. I dag driver Anne butikken videre sammen med sin far, strategisk lokalisert i Lillemarkens.   

– Det blir et stort ansvar å videreføre familiebedriften som femte generasjon og som første kvinne. Men jeg elsker faget og har gått i butikken siden jeg var liten, sammen med farfar og min far, sier hun. 

Anne har gått gradene, tatt gullsmedutdannelse og er sertifisert mester i faget. Hun jobber i butikken, både med salg, utstillinger og innkjøp, og har eget verksted i butikken hvor hun utfører reparasjoner og omarbeidelser.


Må se framover

Det nytter ikke å lene seg kun på en lang historie om man vil lykkes i bransjen. Konkurransen om kundene er knallhard, ikke minst fra nettbutikkene. Trendene skifter og det gjelder å følge med. Det er Anne god på. Hun er med i innkjøpsteamet for Mestergull, landets største gullsmedkjede. Hvert år reiser de verden rundt for å snuse opp nye trender og moter.

– Det er utrolig lærerikt å være med i arbeidet med å plukke ut Mestergull-kolleksjonene. Det gir et godt overblikk over alle produktene på markedet og hvordan trendene endrer seg, sier hun. 

Full fart i gull 

Apropos trender; gull er fremdeles trendy. Og mens stilen tidligere har vært lette og tynne kjeder, skal det nå også være litt kraftigere saker. Tykke forgylte kjeder er pop både blant gutter og jenter.


– Symbolsmykker er også en av høstens klare trender. For eksempel halssmykker formet som livets tre, et kompass eller et kart. Lag-på-lag, både rundt halsen og armen. Ikke vær redd for å mikse dine favoritter. Perler i alle fasonger er igjen kommet på moten. Vi vil ha perler i håret, perler rundt halsen, perler rundt hånda, på vesker og gensere. Vi har virkelig perledilla. Store barokke perler i kombinasjon med gull, skaper et trendy uttrykk og moderne look, forteller hun.

Er man på jakt etter noe tidløst, er kombinasjonen hvitt gull og diamant aldri feil, ifølge Anne. 

Nå forbereder Mestergull Hodne seg på årets høysesong; førjulstiden. Selv om de er avhengige av godt salg før jul, forteller Anne at også sommeren etter hvert har blitt en høysesong for dem. Det skyldes ikke minst de mange cruiseturistene som kommer til byen. Mange vil ha med seg et minne fra Norge, og det finner de gjerne hos Mestergull Hodne. 

– Turistene vil gjerne ha norsk design, for eksempel av Huldresølv, Sylvsmidja eller vår sørlandske smykkeprodusent Hillestad. Ellers fører vi internasjonale merker som Calvin Klein, Susanne Friis Bjørner og Georg Jensen, i tillegg til Mestergull, Norges største smykkekolleksjon sier Anne.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Håvard Anthonsen

Lillemarkens AS, Postboks 684, 4666 KRISTIANSAND S
Senterleder Fredrik Hodne 916 07 867 | Vaktmester Kjell Landelius 906 49 684

Design by Fundamentet.no | Makeweb CMS