Kjøpesenter
Meny
Åpningstider

Åpningstider


Av hensyn til situasjonen vi nå står i, endrer vi åpningstidene fra og med fredag den 13.3.2020: 

Mandag - Lørdag: 10-16.

*avvik kan gjelde for enkelte butikker.


Ordinære åpningstider

Man - Fre
9 -18
Torsdag
9 -19
Lørdag
10-16


Vinmonopolet

Man - Fre 
10 - 18
Lørdag
10 - 15


<
>

102-åring som fremdeles fikser det meste

Hos Jernia Torjesen i Lillemarkens har de vært problemløsere i over 100 år.

Nå har byens tradisjonsrike jernvareforretning flyttet hele butikken opp på samme plan i Lillemarkens. Avdelingen i første etasje, med inngang og adresse Skippergata er historie. Nå finner du boremaskiner, maling, beis og skruer i pakker og løsvekt i samme lokaler som kjøkkenutstyr, panner, kjeler og interiør. 


– Vi har samlet hele butikken på én flate for å få til en mer effektiv drift. Men kundene kan være trygge på at de får den samme gode servicen som før. En ekte jernvareforretning skal være kundens gode hjelpere. Vi skal hjelpe folk å lykkes hjemme, sier daglig leder Kjell Erling Torjesen. 

Han sier det trengs en god porsjon praktisk innsikt og mange år bak disken for å bli en god jernvarehandler.

– Folk er vant til å få svar på det meste hos oss. De skal eksempelvis ha hull i en vegg eller henge noe opp på en gipsvegg, og de lurer på hvordan de gjør det og hva de trenger. De spør om hva slags maling som passer best på ei hytte ved sjøen, om forarbeid og grunning. Vi må gi dem råd som er til å stole på, sier Torjesen. 


Kundene blir lenger

Etter et par måneders drift i nyinnredede lokaler, er det bare positive tilbakemeldinger å spore, ifølge Torjesen. 

– Vi opplever at kundene tilbringer mer tid i butikken vår, etter at vi samlet alle ­vare­­­artik­lene på samme gulv. De skal ha kjøkkenutstyr men tar seg en ekstra sving inn i avdelingen for verktøy. Kanskje finner de noe de ikke ­visste at de trengte, sier han.

Flyttingen har medført at de måtte rasjonalisere litt med plassen. Det har betydd mer spissing av merkene og produktene som føres.

– Vi har kuttet ut noen merker og produkt­varianter som ikke solgte så bra og fokusert på det som kunden etterspør. Det blir lettere både for oss og kunden å orientere seg. 


Gaver som varer

– Rundt 60 prosent av vareutvalget vårt er hus og hjem, mens resten er verktøy, maling og festematerialer. Det betyr at vi er en typisk gavebutikk. Hos oss finnes det en gaver som varer til de fleste, sier Kjell Erling, tredje generasjon innehaver. 

Nå er fjerde generasjon på plass, med sønnen Kjetil bak disken. Begge har tro på framtiden. 

– Det er tøff konkurranse, ikke minst med netthandel. Men vi har stor tro på at den­ trad­isjonelle jernvarehandelen med dyktige fagfolk bak disken vil klare seg. Etter hvert som flere mennesker flytter til Kvadraturen, får vi dess­uten et større nærmarked, sier Kjell Erling.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Håvard Anthonsen


Lillemarkens AS, Postboks 684, 4666 KRISTIANSAND S
Senterleder Fredrik Hodne 916 07 867 | Vaktmester Kjell Landelius 906 49 684

Design by Fundamentet.no | Makeweb CMS