Emilies proteinskål

En sunn og digg frokost du lager på 2 minutter. her får du en herlig kombinasjon av både søtt, salt og syrlig i en og samme skål, i tillegg innholder den masse protein, så den holder deg god og mett lenge.

Ingredienser

250-300 g cottage cheese

1 raus ss jordbærsyltetøy

0,5 ss peanøttsmør (99% peanøtter)

0,5 banan i skiver

Friske bær, f.eks. jordbær og blåbær

En skvett valgfri melk

Fremgangsmåte

1) Ha cottagecheese i en skål.

2) Topp med syltetøy, peanøttsmør, banan, bær og en skvett melk.

Laks med mangochutney

Superdigg lakserett som passer for hele familien. Denne oppskriften er til 2 personer. Gang opp om du skal lage til flere:)

Ingredienser

1 løk

1 valgfri paprika

1 gulrot

1/4 brokkoli

2 ss mangochutney

Saften av 1/4 lime

2/3 boks vanlig eller lett creme fraishe

1 ss salt

100 gram fullkornspasta

1 ss oliven- eller rapsolje

2-3 laksefileter (a 125 gram)

2 ts sitronpepper

Fremgangsmåte

1) Skrell løk og skjær grønnsakene i strimler. Sett dem til side.

2) Bland chutney, limesaft og creme fraishe i en skål.

3) Kok opp en kjele vann til pastaen. Følg anvisning på pakken.

4) Varm olje i en stekepanne på middels til høy varme, og legg i laks og grønnsaker. Stek laksen ca 4 min på hver side og rør i grønnsakene så de ikke svir seg. Dryss over sitronpepper.

5) Fordel laks og grønnsaker på tallerkner og la det være igjen litt olje i stekepannen.

6) Skru ned varmen. Ha chutneyblandingen i stekepannen og la det surre i 2 minutter under konstant omrøring. Spe evt. med litt vann eller melk dersom sausen blir for tykk.

7) Server laksen og grønnsakene med pasta og mangochutneysaus.

Søtsug-sorbé

Lynrask, søt og sunn!

Ingredienser

1,5 dl frosne bringebær

1 ss varmt vann

2 ss yoghurt, kesam eller vaniljekesam.

Topping

Hakkede pistasjnøtter

Fremgangsmåte:

1) Ha frosne bringebær i en skål og hell over 1 ss varmt vann. Tilsett yoghurt eller kesam og stavmiks blandingen til du får en sorbé-lignende konsistens

2) Topp med pistasjnøtter og evt. friske bær

Publisert:
29/8/2023
Sist oppdatert:
29/8/2023 13:24