Vi bruker teknologi som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Vi gjør dette for å forbedre nettleseropplevelsen og vise personlig tilpassede annonser. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjonalitet. Les mer om vår personvernserklæring her

Smakfulle desserter på 1-2-3!

Skal du ha gjester i jula?


Her gir vi deg oppskriften på 4 nydelige desserter som er ypperlige til både julemenyen og nyttårsfesten! Og det beste av alt; de lager seg nesten selv, så du kan senke skuldrene og ta del i festen. Alle oppskriftene er beregnet til ca 4 personer og ingrediensene finner du selvsagt i vår Matkjeller!

Matkjellerens tilslørte bondepiker

Vi har laget en liten twist på den tradisjonelle desserten, og byttet ut kavringen med knuste glutenfrie cookies fra Kjøkkenskapet.

1 Pisk silkemyk krem av 3 dl kremfløte og 2-3 ss sukker
2
Knus 2-3 glutenfrie coockies fra Kjøkkenskapet
3
Legg økologisk eplemos fra Sans & smak, kremen og de knuste cookiene lagvis og avslutt med krem og et dryss med knuste cookies.

Denne desserten kan du også enkelt varieres etter ønske. Cookies kan f.eks. byttes ut med Kjøkkenskapets hjemmelagde müsli og eplemos kan byttes ut med multesyltetøy eller annen most frukt.

Matkjellerens egne variant av tilslørte bondepiker er glutenefri!

Fløyelsmyk riskrem

1 Kok risgrøt, både hvit og brun grøtris funker -du finner begge varianter hos Sans & smak.
2
Pisk 3 dl kremfløte sammen med 1 ts ekte vaniljesukker og 3 ss sukker til den er silkemyk.
3
Bland sammen kremen med ca 400 gr av den ferdig kokte grøten
4
Topp med bringebærsaus fra Reinhartsen og hakkede økologiske mandler fra Sans & smak.

Riskrem - en favoritt hos både store og små!

Multekrem m/ crunchy tilbehør

Med ingredienser fra Matkjelleren lager du denne klassikeren på under 5 minutter!

1 Pisk silkemyk krem av 4 dl kremfløte og 3 ss sukker og 1 ts vaniljesukker.
2
Bland kremen sammen med 1 glass multesyltetøy fra Multekongen i Setesdal - du finner det hos Reinhartsen.
3
Topp det hele med knuste havreflarn fra Kjøkkenskapet

Multekrem - et must i jula!

Trollkrem

Imponer gjestene dine med denne smakfulle og iøyenfallende desserten!

1 Pisk 2 eggehviter stive
2
Rør inn et glass av Signes tyttebærsyltetøy fra Reinhartsen
3
Fordel i glass eller dessertskåler og topp med litt mynteblader eller noen frosne tyttebær.

Rosa og fresh!

Ønsker du melkefrie varianter av dessertene, kan du f.eks. benytte Gryr matfløyel istedenfor kremfløte og soyamelk når du koker risgrøten. Begge deler får du kjøpt hos Sans & smak/Joker Lillemarkens.

Vel bekomme og god jul!
Publisert:
11/12/2023 11:51
Sist oppdatert:
17/12/2023 22:57
Flere nyheter fra Lillemarkens