Hva med å invitere gode venner på en deilig blåskjellrett? Vladimir, som er utdannet kokk og jobber for Reinhartsen, har latt seg inspirere av råvarene du finner i Matkjelleren og satt sammen denne nydelige oppskriften!

DU TRENGER:

1 nett blåskjell
Aioli
50 g parmaskinke i skiver
Chorizo
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 stor kepa løk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1/2 ts knust chili
Hakket persille
2 dl tørr hvitvin eller eplecider

Focaccia eller ferske baguetter

SLIK GJØR DU:

Ha olivenolje i en kjele og fres løk og paprika.

Kutt opp parmaskinke, chorizopølse og chili og tilsett dette i kjelen.

Rens blåskjell, press hvitløk og bland alt sammen.

Hell over hvitvin/eplecider og sett på lokk. Blåskjellene er ferdige når de åpner seg (3-5 minutter). Dryss litt persille over helt til slutt.

Serveres med aioli og varm focaccia eller baguette. Tips! Ha gjerne litt lunket kraft i ei skål for seg selv til å dyppe brødet i.

Publisert:
18/8/2020
Sist oppdatert:
18/8/2020 21:31