Varmrøkt laks og blåskjell med pastinakk-
og fløtesaus al a Trond Moi
Ingredienser til 4
600 g varmrøkt laks med koriander og chili
200 g blåskjell
4 ss extra virgin olivenolje
2 fedd hvitløk
2 ss hakket frisk ingefær
2 pastinakk
3 dl rabarbrajuice eller eplemost
2 dl fløte
Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk og ingefær og fres dem med i olje. Tilsett rensede blåskjell og fres videre med finskåret pastinakk. Hell i rabarbrasaft og fløte og kok under lokk i 5 min. Legg laksen i ovnen i porsjonsstykker og stek den 5 min på 200 c. Smak til med salt , pepper og gjerne litt friske urter. Server laksen med blåskjellsausen over og deilig, lun focaccia eller baguette.

Alle de gode råvarene i denne retten og tilbehøret finner du i Matkjelleren i Lillemarkens!