Vi bruker teknologi som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Vi gjør dette for å forbedre nettleseropplevelsen og vise personlig tilpassede annonser. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjonalitet. Les mer om vår personvernserklæring her
No items found.
Åpningstider i dag:

Bakt rabarbra

En rett - mange muligeter!
Enkel
Middels
Avansert
30 min
Porsjoner:
4
Bakerist: Blomsterbergs // Jernia Torjesen
Glass med stett: Kitchn
Ildfast form: Pillivuyt // Jernia Torjesen

Ingredienser:

300 gram rabarbra
1 vaniljestang - frøene
20 gram brunt sukker
80 gram sukker (farin)
1 ts ceylon kanel

Fremgangsmåte:

Vask og skjær rabarbrastilkene i terninger på ca 1-2 cm
Legg terningene i en ildfast form og bland dem sammen med sukker, kanel og frøene fra vaniljestangen.
Bak midt i ovnen på 175 grader varmfluft i 15-20 min. Rør om av og til.

Her har vi brukt den bakte rabarbraen som topping på yoghurt naturell, men den kan også brukes i både salater og desserter.
Her er våre serveringsforslag:

Frokost: Hell yoghurt naturell i en skål og topp med bakt rabarbra og granola eller nøtter.

Ost og kjeks: Bruk den bakte rabarbraen som tilbehør på ostefatet. Smaker fortreffelig sammen med brie og camambert.

Dessert 1: Server lunet bakt rabarbra sammen med et par kuler vaniljeis. Topp gjerne med søt granola eller ristede mandler.

Dessert 2: Bruk den bakte rabarbraen som topping på vaniljepanacotta.

Salat: Bakt rabarbra egner seg også godt i salat sammen med f.eks. bakt chevre og ristede valnøtter.

SULTEN PÅ MER?

Flere oppskriver fra Matkjelleren