Vi bruker teknologi som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Vi gjør dette for å forbedre nettleseropplevelsen og vise personlig tilpassede annonser. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjonalitet. Les mer om vår personvernserklæring her
No items found.
Åpningstider i dag:

Sommergalette

Rustikk fransk pai med sommerens friske bær
Enkel
Middels
Avansert
1 time
Porsjoner:
8

Ingredienser:

Mørdeig - her brukte vi ferdig kjøpt fra butikken.

450-500 gram friske bær. Her har vi brukt en kombinasjon av jordbær og rabarbra

80 gram sukker + et par t-skjeer sukker til å strø over deigen.

1 ss vaniljesukker

1 egg til pensling

Fremgangsmåte:

Forvarm ovenen til 200 grader over/undervarme

Rens og kutt jordbær i 2 eller fire biter og rabarbra i ca 2 cm kuber.

Bland bær/frukt, sukker og vaniljesukker sammen i en bolle og sett det til siden.

Kjevle ut mørdeigen på et stykke bakepapir.

Fordel bærblandingen ut over mørdeigen, men la det være igjen ca 4-5 cm rundt kanten som ikke dekkes av bær.

Når alt fyllet er bredt ut over deigen, bretter du kanten på deigen inn over fyllet.

Pensle deigkanten med sammenvispet egg og strø over sukker.

Stekes nederst i ovnen i ca 40 min.


Server galetten lun med et lett melisdryss eller en kule vaniljeis.

SULTEN PÅ MER?

Flere oppskriver fra Matkjelleren